Hívás: +48 22 511 11 11
Írjon nekünk: streetcom@streetcom.hu

Fogyasztói ajánlású marketinggel foglalkozunk!

Több száz kampányt folytattunk le sok üzletágban!

15.07.2013

A szülők 74%-a úgy véli, hogy a 6 éves gyermekektől nem szabad elvenni gyermekkorukat

A Streetcom Lengyelország által, a baba-Shower.pl portál megbízásából lefolytatott legújabb országos felmérés szerint, a szülők 74%-a ellenzi a gyerekek kötelező oktatásának 6 éves kortól való bevezetését.A változásoknak megvannak a követőik is: a szülők 20%-a úgy gondolja, hogy a hat éves gyerekek kezdjenej iskolában járni, 6%-nak nem volt véleménye.
Az Oktatási Minisztérium az iskoláskort 6 éves korra levívő reformja vita tárgyát képezi, és nem nyerte el a legtöbb szülő támogatását .A leggyakoribb indokaik: a gyerekkor meghosszabbításának vágya (32%), az iskolák felkészületlensége (30%), a 6-évesek érzelmi éretlensége (a szülők 28%-a). 6%-a a megkérdezetteknek azt válaszolta, hogy a szülőknek kell választaniuk, mert minden gyermek más, 4% úgy véli, hogy a jelenlegi rendszer jó, és nem kell megváltoztatni.
Milyen érveik vannak az oktatási reform támogatóinak? Gyerekek gyorsan tanulnak, és ebben az életkorban kellően fejlettek, ahhoz hogy elkezdhessenek tanulni és az iskolai tanterv hozzájuk van szabva.
A reformok támogatóinak 64%-a, fő indokként a 6 évesek gyors tanulási készségét adja meg. a szülők 11%-a úgy vélik, hogy a gyermekek ma már elég fejlettek ahhoz, hogy korábban kezdjék az tanulást, és 8%-a hivatkozik a legfiatalabbak képességeihez igazított tantervre. A szülők egy kisebb csoportja arra mutat rá, hogy egy hat éves gyerek unatkozik az iskolába és csak az időt pazarolja (7%).Egyesek saját tapasztalataikra támaszkodnak, mivel maguk is korábban kezdték a tanulást és jónak tartják a megoldást(6%).
A Minisztérium módszerei arra, hoyg meggyőzzék a szülőket, mint kiderült, kevéssé hatékonyak.
Csak 3%-uk, szerzett az használt olyan érveket reform bevezetése mellett, amely hangsúlyozza, hogy más fejlett országokban vannak pozitív hatásai az oktatás korai elkezdésének.A másik érv amit az Oktatási Minisztérium alkalmaz, hogy a 6 évesek esetén az iskolában kihasználhatják a fejlődés legjobb időszakát.Azonban 73%-a szülőknek úgy gondolja, hogy a tanulás elkezdése 6 éves korban nem befolyásolja jó irányban a gyerekek fejlődését.
És mi a helyzet az iskolák felkészítésével, hogy befogadhassák a fiatalabb gyerekeket?
A szülők 88%-a azt válaszolta, hogy a lengyel iskolák nincsenek felkészülve a 6 évesekre.
A CAWI 2013 júniusi felmérése A Streetcom közösségének regisztrált személyek körében, amely több mint 250.000 fogyasztót jelent.Egy névtelen felmérésben részt vett maximum 10 éves korú gyerekek, 13.055 szülei egész Lengyelországból.

Visszatérés <