Hívás: +48 22 511 11 11
Írjon nekünk: streetcom@streetcom.hu

Fogyasztói ajánlású marketinggel foglalkozunk!

Több száz kampányt folytattunk le sok üzletágban!

24.05.2013

Vajon az anyukák vásárolnak maguknak ajándékokat? 90%-uk azt mondja: IGEN

Május 26 valószínűleg a nap az évben, amikor az utcákon a legtöbb embert látjuk virágcsokrokkal a kezükben. Az anyák kapnak, üdvözletét és ajándékokat kapnak gyerekeiktől, függetlenül azok korától. És amit vásárolnak maguknak az anyukák az év többi napján, akarnak önmaguknak is gyönyörűséget és örömet okozni?
Mikor vásárolnal legtöbbet sajár maguknak, és kit vigyáz ilyenkor a gyerekekre? A Streetcom egész Lengyelországra kiterjedő felmérésében 2013 májusábam megkérdeztük az anyákat, nem érzik, hogy szükség néha arra, hogy örömet okozzanak saját maguknak,az öncélú vásárlás által.Azt is szerettük volna, megtudni, hogy van-e idejük vásárolni olyan termékeket, amelyeket nem a családjuknak, szeretteiknak szánnak. Emellett megkérdeztük mik azok a termékek amiket a leggyakrabban vásárolnak, amik örömet okoznak nekik. Megtudtuk, hogyan boldogulnak a fiatal anyukák és kivel hagyják gyerekek, hogy a booltba mehessenek kedvtelési célból?A felmérés a különböző életkorban lévő gyerekek anyukáit célozta meg, még olyanokét is,akik nem tudják még felköszönteni őket Anyák napja alkalmából.
A felmérés eredményeképpen kapott válaszok kérdéseinkre:
Mennyi? Az anyák 90%-a az elmúlt hat hónapban vásárolt valamilyen terméket, nem a családtagjainak hanem saját örömforrásként.
Milyen gyakran? Ajándékvásárlás csak sajátmaga részére mindennapos a megkérdezettek 18%-ának.Több mint a felük vásárol saját magának ajándékot havonta egyszer, vagy ritkábban, és minden tizedik megkérdezett pedig egyáltalán nem vásárol magának . A megkérdezettek 54%-a vásárolja saját örömforrásait hétköznap, és 42%-uk pedig hétvégén.
Mit? Tudjuk, hogy milyen termékeket, jelentik a legnagyobb élményt anyáknak. A ruhavásárlást 71%-uk jelezte. Ami ezután van: kozmetikumok (67%), cipők (50%), könyvek (47%), táskák (32%), ékszerek (25%). Az egyéb felsorolt tételek a következők: elektronikus berendezések , a digitális fényképezőgépek, laptopok, telefonok, tabletek, édességek, dísztárgyak, CD-k, kozmetikai beavatkozások, wellness, virágok és cserepes növények.
Hol? A mai anyukák általában a bevásárlóközpontokban vásárolnak maguknak ajándékokat (73%-a válaszadóknak), de a 57%-uk választott webshopokat, ha valami vonzót keres magának.
Emellett feltettük az anyáknak a kérdést: “Ki vigyáz a gyerekekre, míg ő saját magának vásárol?” Azok között az anyukák között akiknek gyereke még nem önálló, és állandó törődést igényel egy részük úgy megy a boltba, hogy a gyereket férje / partnere gondozására (49%) illetve a nagyszülők (43%) gondozására bízza. A fiatal anyák akkor is vehetnek maguknak ajándékot, amikor a gyerekek a bölcsödében vagy óvodában, vagy a babysitterrel maradnak (28%). Ebből úgy tűnik jó ötlet lehet, az apáknak és a nagyszülőknek, hogyha Anyák napján a kisgyermekkel maradnak, amíg a fiatal anya vehet magának valamilyen ajándékot, saját ünnepe alkalmából? Különösen azért igaz ez, mert az anyák leggyakrabban akkor választanak valamit maguknak ajándékokat ha egyedül vásárolnak (62%). Vásárlásra barátnője társaság vagy férje, partnere társaságában a nők 33, illetve 32%-a válaszolt helybenhagyólag.
CAWI típusú felmérés a Streetcom Közösségében regisztrált több mint 250.000 vásárló között lett felmérve. Egy névtelen felmérésben 2992 anyuka vett részt szerte Lengyelországban.

Visszatérés <